REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový guláš z kovářů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hřib kovář je na houbový guláš nejlepší. Dužnina plodnic je pevná. Ovšem hřib kovář vyžaduje delší tepelnou úpravu! Některé zdroje totiž uvádějí, že nedostatečně tepelně upravený způsobuje žaludeční potíže.


Ingredience:
500 gmladších plodnic hřibu kováře
100 gslaniny
1 lhovězího vývaru
2 lžícerajského protlaku
1 lžíceplnotučné hořčice
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
sladká mletá paprika
hladká mouka
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Houby očistíme, nakrájíme na větší kostky
  2. Na sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, lehce ji orestujeme, vložíme kostky hub, zalijeme hovězím vývarem
  3. Přidáme, rajský protlak, plnotučnou hořčici, sladkou papriku, pepř, sůl, dusíme pod pokličkou 20 minut
  4. Na závěr lehce zaprášíme moukou, ochutíme majoránkou, česnekem.
Doporučení:

Podáváme například s karlovarským knedlíkem, houskovým knedlíkem, chlebem nebo pečivem.

Poznámka:

Recept k článku: V lesích už rostou hřiby kováři!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy