Podušené houby na cibulovém základě, zapečené s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
700 g | čerstvých hub |
200 g | tvrdého sýra |
100 g | strouhanky |
100 g | slaniny |
250 ml | sladké smetany (33%) |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | másla |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | svazku mladé cibulky |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, orestujeme na ní nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené houby, okmínujeme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, pak necháme vychladit
2. Do smetany zašleháme vidličkou hladkou mouku, nalijeme ji na houbovou směs, přidáme 2/
3 nahrubo nastrouhaného sýra, oloupaný, utřený česnek, podle chuti osolíme, dobře promícháme a pokud je směs řídká přisypeme trochu strouhanky
3. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme připravenou houbovou směsí, povrch posypeme zbylým sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.
Teplý nákyp podáváme s vařenými bramborami, studený s chlebem.