REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový krém se sýrovo-šunkovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbový krém s knedlíčky? Že jste ještě tuto kombinaci nevyzkoušeli? Teď je ta správná chvíle. Houbové aroma a kuřecí vývar k sobě perfektně ladí. Sýrovo-šunkové knedlíčky jsou pak pomyslnou třešinkou polévky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 ghub (hříbky, žampiony nebo podobné druhy hub)
50 gmásla
600 mlvývaru
250 mlsmetany 30 %
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
1 lžičkadrceného kmínu
hladkolistá petržel
rostlinný olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Houby očistěte a nakrájejte na čtvrtky.
  2. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Nechte ji zesklovatět na rozpuštěném másle, do kterého vmíchejte trochu oleje.
  3. Do hrnce přidejte houby, kmín a vše orestujte, zaprašte houby moukou, promíchejte a po chvilce vlijte do hrnce vývar, osolte, opepřete a vařte asi 20 minut, poté vše rozmixujte.
  4. Do rozmixované polévky přidejte smetanu a ještě 10 minut provařte, vmíchejte nasekanou petržel.
  5. Připravte knedlíčky; šalotku oloupejte, nasekejte nadrobno a osmahněte na rozpuštěném másle, rohlík nakrájejte nadrobno a zalijte ho smetanou a rozšlehaným vejcem, nastrouhejte sýr a šunku nakrájejte na malé kousky, vše vmíchejte k rohlíku, osolte, opepřete, nastrouhejte muškátový oříšek a přidejte nasekanou petržel, vmíchejte strouhanku a nechte těsto pár minut odstát. V případě potřeby jej můžete naředit smetanou, nebo zahustit další strouhankou.
  6. Z těsta tvarujte knedlíčky a ty 3–5 minut provařte ve vroucí vodě, poté je podávejte v krémové polévce.
Poznámka:

Více receptů najdete na www.akademiekvality.cz. Zde se dočtete i o tom, jak se zorientovat v kvalitních potravinách a vybrat si ty nejlepší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy