REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš připravený z podušených tvrdších plodnic hub, masitých paprik, cibule, koření a vývaru.


Ingredience:
1 kgtvrdších plodnic hub (nejlépe hřibovité, nebo holubinky)
5 lžichladké mouky
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 ksmasité papriky (červená, zelená)
vepřový nebo kuřecí vývar (voda + 1 ks kostky masoxu)
červená mletá paprika
majoránka
pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Houby očistíme a pokrájíme na větší kousky (jako kostky masa na guláš)
2. Na sádle osmahneme cibuli dozlatova, přidáme pokrájené houby a papriku, zalijeme vývarem (lze nahradit vodou a 2 kostky masoxu), osolíme, okmínujeme, přidáme červenou papriku, pepř a dusíme doměkka
3. Ochutíme špetkou majoránky a česnekem, nakonec zaprášíme moukou rozdělanou ve vodě a ještě 3 minuty povaříme
4. Podáváme s chlebem, pečivem, rýží nebo knedlíkem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy