REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na skus uvařené těstoviny, zapečené v troubě spolu se žampiony, šunkou, uzeninou a dalšími ingrediencemi, zalité smetanovou zálivkou.


Ingredience:
500 gtěstovin (vřeténka, kolínka ...)
200 gnastrouhaného tvrdého sýru
200 gžampionů nakrájených na plátky
150 gšunky nakrájené na malé kostičky
50 gmásla
500 mlsmetany na vaření
1 svazekjarní cibulky
4 ksvejce uvařená na tvrdo
2-3 ksstroužky česneku
snítka bazalky
pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tzv. na skus, uvařené propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat
2. Na másle orestujeme plátky žampionů, vytáhneme je a opečeme většinu nadrobno posekané jarní cibulky
3. Smetanu tak 5 minut povaříme s česnekem a bazalkou, necháme zchládnout, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, většinu sýru, osolíme, opepříme a dobře vše promícháme
4. Těstoviny, houby a natvrdo uvařená, přepůlená vejce vložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme připravenou smetanovou zálivkou, posypeme zbylým sýrem a cibulkou
5. Zapékáme 10-15 minut v troubě vyhřáté na 190-200 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy