REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí lasagne se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lasagne zapečené s kuřecím masem, mozzarellou a špenátem.


Ingredience:
500 gkuřecích prsou
500 gmraženého listového špenátu
250 glasagní
200 gmozzarelly
2 ksstroužků česneku
2 ksrajčat
1 kscibule
rostlinný olej
grilovací koření
mletý pepř
sůl
Na bešamel:
300 mlmléka
100 mlsmetany ke šlehání
50 gmásla
40 ghladké mouky
muškátového květu
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, ochutíme grilovacím kořením a pepřem, popřípadě přisolíme, potom v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme a vyjmeme je
2. Ve výpeku orestujeme oloupanou cibuli i stroužky česneku nasekané na drobno, přidáme rozmrazený špenát, chvilku ho podusíme a podle potřeby osolíme i opepříme
3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, rozšleháme a bešamel ochutíme solí i muškátovým květem a 15 minut ho povaříme, před koncem přilijeme smetanu
4. Dno zapékací misky zalijeme trochou bešamelu, zakryjeme několika plátky lasagní, pak misku ve vrstvách naplníme kuřecím masem, pokrájenou mozzarellou a špenátem, poslední vrstvu by měly tvořit těstoviny a zbytek bešamelu
5. Lasagne poklademe pokrájenými rajčaty, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy