Lasagne zapečené s kuřecím masem, mozzarellou a špenátem.
Ingredience:
500 g | kuřecích prsou |
500 g | mraženého listového špenátu |
250 g | lasagní |
200 g | mozzarelly |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | rajčat |
1 ks | cibule |
rostlinný olej | |
grilovací koření | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na bešamel: | |
300 ml | mléka |
100 ml | smetany ke šlehání |
50 g | másla |
40 g | hladké mouky |
muškátového květu | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, ochutíme grilovacím kořením a pepřem, popřípadě přisolíme, potom v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme a vyjmeme je
2. Ve výpeku orestujeme oloupanou cibuli i stroužky česneku nasekané na drobno, přidáme rozmrazený špenát, chvilku ho podusíme a podle potřeby osolíme i opepříme
3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, rozšleháme a bešamel ochutíme solí i muškátovým květem a 15 minut ho povaříme, před koncem přilijeme smetanu
4. Dno zapékací misky zalijeme trochou bešamelu, zakryjeme několika plátky lasagní, pak misku ve vrstvách naplníme kuřecím masem, pokrájenou mozzarellou a špenátem, poslední vrstvu by měly tvořit těstoviny a zbytek bešamelu
5. Lasagne poklademe pokrájenými rajčaty, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut.