REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové ragú na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené houby smíchané s uvařenými brambory, promíchané s omáčkou připravenou z cibulového základu, zahuštěnou jíškou, doplněné o kapary, nakrájené okurky …


Ingredience:
500 ghub
250 gbrambor
50 gmásla nebo oleje
1 lžícepolohrubé mouky
1 lžícekaparů
2,5 lvývaru z kostí nebo masoxu
2 dlbílého vína
1 kssladkokyselé okurky
citrónová šťáva
mletý zázvor
bílý pepř
koriandr
paprika
pažitka
cibule
kmín
sůl

Postup:

1. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem
2. Houby nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě
3. Na tuku osmahneme cibuli a přidáme světlou jíšku, kterou rozvaříme s vývarem a vínem
4. Do této omáčky přidáme brambory, houby, na kostičky, nakrájenou okurku, kapary, mleté koření, ochutíme citrónem a vše povaříme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy