REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová omáčka s vložkou hub.


Ingredience:
5 porcí cca 150 g:
600 gvývaru
100 gmléka
75 gcibule
50 ghladké mouky
50 g12 % smetany
50 goleje
10 gsušených hub
10 gsoli
0,5 gdrceného kmínu
0,5 gcelého pepře

Postup:

1. Sušené houby propláchneme a zalijeme trochou vývaru (viz vývar) a uvaříme je do měkka
2. Na horkém oleji zpěníme jemně nakrájenou a očištěnou cibuli a přidáme pepř a drcený kmín, prosátou mouku a připravíme zásmažku (viz zásmažky)
3. Do zásmažky nalijeme prochladlý vývar a za stálého prošlehávání provaříme
4. Omáčku podle potřeby dochutíme solí, přecedíme a zjemníme mlékem a smetanou
5. Uvařené houby na drobno nakrájené hodíme do omáčky a dobře provaříme.

Doporučení:

Nejlépe se hodí k hovězímu nebo telecímu masu.

Poznámka:

Omáčku lze uvařit obráceným postupem tak, že nejdříve do vývaru dáme uvařit houby a přidáme ostatní koření, po změknutí hub vše zalijeme mlékem a smetanou a nakonec do omáčky vložíme předem připravenou zásmažku a dobře vše promícháme a provaříme. Pokud nemáte hotový vývar, použijte vodu a kostky masoxu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy