Jedna z variant, jak si upravit holoubata.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
8 ks | malých mrkví |
4 ks | holoubat |
1 ks | cibule |
600 g | hrášku |
50 g | slaniny |
40 g | másla |
2 dl | kuřecího vývaru |
2 dl | bílého vína |
1 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle a oleji
2. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, očištěné, osolené holuby, podlijeme je bílým vínem a podusíme 2 minuty
3. Potom holuby podlijeme vývarem, přidáme koření a dusíme pod dobře těsnící pokličkou na malém plaménku téměř doměkka
4. Přidáme hrášek, mrkev a dodusíme doměkka.
– Příloha: Různě upravené brambory.