Dozlatova usmažený řízek z mletého vepřového masa a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | mletého vepřového masa |
200 g | tvrdého nastrouhaného sýru |
180 ml | mléka |
4 lžičky | plnotučné hořčice |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
sůl | |
Na obalení: | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
vejce |
Postup:
1. Do mísy dáme mleté vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme vejce, přilijeme mléko, vše promícháme a necháme 1 hodinu stát
2. Pak k masu přidáme na jemno nastrouhaný sýr, na drobno nasekanou petrželku, plnotučnou hořčici a promícháme
3. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které obalíme nejdříve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance
4. Na rozehřátém oleji usmažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, kyselými okurkami a tatarkou.
Poznámka:Foto: Naďa indruchová