Dozlatova usmažený řízek z mletého masa, sýra a dalších ingrediencí.
Ingredience:
800 g | vepřového bůčku |
200 g | rvrdého sýra |
20 g | petrželové nati |
1 dcl | mléka |
1 ks | vejce |
mletý černý pepř | |
sůl | |
Na obalení: | |
200 g | strouhanky |
100 g | hladké mouky |
1 dcl | mléka |
2 ks | vejce |
olej na smažení |
Postup:
1. Vepřový bůček zbavený chrupavek a kůže umeleme na masovém strojku, přidáme mléko, vejce a nasekanou petrželku
2. Směs okořeníme pepřem a solí, necháme odležet v chladničce
3. Do odleželého masa vmícháme nastrouhaný sýr a tvoříme oválné placičky
4. Mleté řízky obalíme v mouce, v mírně osolených a rozšlehaných vejcích, strouhance
5. Řízky smažíme ve větším množství oleje dozlatova.