REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hodonínská játrová paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě ve vodní lázni uvařená chutná masová paštika. Skvělý předkrm servírovaný při slavnostním menu v době Svatováclavského posvícení.


Ingredience:
Rozpis asi na 8 porcí:
250 gvepřového plecka
250 gvepřových jater
250 gsyrového sádla
125 ganglické slaniny v celku
15 ksplátků anglické slaniny
4 ksstroužky česneku
3 ksvajec
1 ksmenší mrkve
1 ksmenší cibule
5 lžicplnotučné hořčice
1 lžičkapaštikového koření
mletý černý pepř
sůl
alobal
forma na paštiku

Postup:

1. Třetinu jater a slaniny nakrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme oškrábanou mrkev
2. Zbytek jater umeleme třikrát na masovém strojku s malými oky a to spolu s ostatním masem, sádlem, oloupanou cibulí i česnekem
3. Do pomleté směsi přidáme na kostičky nakrájená játra, slaninu a mrkev, také přimícháme hořčici, vejce, koření, vše osolíme a důkladně promícháme
4. Formu na paštiku vyložíme plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj a naplníme ji připravenou směsí, upěchujeme a přes hmotu přeložíme přečnívající plátky slaniny
5. Formu zakryjeme alobalem a dáme do pekáčku s vodou, vaříme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 120 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy