Hermelín obalený ve směsi hladké mouky, šalvěje, nadrobno nasekaných oříšků a v rozšlehaných vejcích, usmažený dozlatova.
Ingredience:
4 ks | hermelínu |
3 ks | vajec |
6 lžic | hladké mouky |
2 lžíce | nasekaných oříšků |
1 svazek | šalvěje |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Hladkou mouku smícháme s nadrobno nasekanými oříšky a nasekanou šalvějí, rozklepnutá vejce dáme do misky, osolíme a vidličkou rozšleháme
2. Hermelíny podélně rozkrojíme, opatrně namočíme do rozšlehaných vajec, pak je obalíme v připravené směsi mouky, oříšků, šalvěje a nakonec sýry znovu důkladně namočíme v rozšlehaných vejcích
3. Obalené hermelíny ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.