REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín v šalvěji a oříšcích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelín obalený ve směsi hladké mouky, šalvěje, nadrobno nasekaných oříšků a v rozšlehaných vejcích, usmažený dozlatova.


Ingredience:
4 kshermelínu
3 ksvajec
6 lžichladké mouky
2 lžícenasekaných oříšků
1 svazekšalvěje
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s nadrobno nasekanými oříšky a nasekanou šalvějí, rozklepnutá vejce dáme do misky, osolíme a vidličkou rozšleháme
2. Hermelíny podélně rozkrojíme, opatrně namočíme do rozšlehaných vajec, pak je obalíme v připravené směsi mouky, oříšků, šalvěje a nakonec sýry znovu důkladně namočíme v rozšlehaných vejcích
3. Obalené hermelíny ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy