Hermelín naplněný plátkem šunky, obalený v pivním těstíčku, usmažený dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | sýra Hermelín |
3 ks | vejce |
400 g | šunky |
120 g | hladké mouky |
120 ml | světlého piva |
120 ml | mléka |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Hermelíny rozřízneme na polovinu tak, aby jsme měli z každého dvě kolečka, mezi obě poloviny vložíme silnější plátky šunky, které ostrým nožem ořízneme podle tvaru sýra, sýry spíchneme k sobě párátky
2. V misce smícháme pivo s mlékem, vejci a moukou, připravíme hustší těstíčko
3. Naplněné sýry v těstíčku obalíme a zprudka opečeme, v rozpáleném oleji, dozlatova (smažíme krátce 2-3 minuty, aby nám sýr nezačal vytékat)
4. Sýry ihned servírujeme s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou.