REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín v pivním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelín naplněný plátkem šunky, obalený v pivním těstíčku, usmažený dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssýra Hermelín
3 ksvejce
400 gšunky
120 ghladké mouky
120 mlsvětlého piva
120 mlmléka
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Hermelíny rozřízneme na polovinu tak, aby jsme měli z každého dvě kolečka, mezi obě poloviny vložíme silnější plátky šunky, které ostrým nožem ořízneme podle tvaru sýra, sýry spíchneme k sobě párátky
2. V misce smícháme pivo s mlékem, vejci a moukou, připravíme hustší těstíčko
3. Naplněné sýry v těstíčku obalíme a zprudka opečeme, v rozpáleném oleji, dozlatova (smažíme krátce 2-3 minuty, aby nám sýr nezačal vytékat)
4. Sýry ihned servírujeme s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy