Hermelín obalený v těstíčku a strouhance promíchané s mandlovými plátky, usmažený dozlatova, podávaný s celerovým salátem.
Ingredience:
Smažený sýr: | |
4 ks | hermelínu |
1 ks | vejce |
100 ml | mléka |
1-2 lžíce | hladké mouky |
4 lžíce | mandlových lupínků |
5 lžic | strouhanky |
špetka soli | |
olej na smažení | |
Na celerový salát: | |
1 hrst | sekané petrželky |
150g | bílého jogurtu |
2 ks | jablek |
2 ks | mrkve |
1 ks | malého celer |
citronová šťáva | |
dle chuti cukr | |
špetka bílého pepře | |
špetka soli |
Postup:
1. Bílý jogurt dochutíme špetkou soli, mletým bílým pepřem a cukrem
2. Celer a mrkve očistíme, omytá jablka zbavíme jádřinců a vše nastrouháme nahrubo nebo pokrájíme na jemné nudličky, pokapeme citronovou šťávou
3. Do mísy vsypeme zeleninu i jablka, přidáme na drobno nasekanou pažitku, jogurtový dresink, dobře promícháme a uložíme do lednice vychladnou
4. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme špetku soli a postupně vmícháme hladkou mouku
5. Kolečka hermelínu překrojíme na půl, jednotlivá kolečka sýra nadvakrát obalíme v těstíčku a pak ve strouhance promíchané s mandlovými lupínky
6. Pak usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova a podáváme s vychlazeným salátem.