REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín v mandlích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelín obalený v těstíčku a strouhance promíchané s mandlovými plátky, usmažený dozlatova, podávaný s celerovým salátem.


Ingredience:
Smažený sýr:
4 kshermelínu
1 ksvejce
100 mlmléka
1-2 lžíce hladké mouky
4 lžícemandlových lupínků
5 lžicstrouhanky
špetka soli
olej na smažení
Na celerový salát:
1 hrstsekané petrželky
150gbílého jogurtu
2 ksjablek
2 ksmrkve
1 ksmalého celer
citronová šťáva
dle chuti cukr
špetka bílého pepře
špetka soli

Postup:

1. Bílý jogurt dochutíme špetkou soli, mletým bílým pepřem a cukrem
2. Celer a mrkve očistíme, omytá jablka zbavíme jádřinců a vše nastrouháme nahrubo nebo pokrájíme na jemné nudličky, pokapeme citronovou šťávou
3. Do mísy vsypeme zeleninu i jablka, přidáme na drobno nasekanou pažitku, jogurtový dresink, dobře promícháme a uložíme do lednice vychladnou
4. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme špetku soli a postupně vmícháme hladkou mouku
5. Kolečka hermelínu překrojíme na půl, jednotlivá kolečka sýra nadvakrát obalíme v těstíčku a pak ve strouhance promíchané s mandlovými lupínky
6. Pak usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova a podáváme s vychlazeným salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy