REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín smažený v pivním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pivním těstíčku obalený hermelín, usmažený v horkém oleji dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
3 ksvelké hermelíny
125 gtuku na smažení
5 gmleté sladké papriky
Na pivní těstíčko:
200 ghladké mouky
15 goleje
125 mlsvětlého piva
2 ksvejce
sůl

Postup:

1. Středně vyzrálé hermelíny dáme do ledničky ztuhnout, pak z nich seškrábeme povrchovou plíseň, naplocho rozkrojíme a každý plátek rozdělíme na pět trojúhelníčků, tedy 6 kusů na jednu porci
2. Hermelíny posypeme sladkou mletou paprikou a pak obalíme v pivním těstíčku
3. Obalené sýry ihned smažíme v dobře rozpáleném oleji, po obou stranách, dozlatova
4. Hermelíny servírujeme nejlépe ihned po dohotovení, na předehřátých talířích.

Příprava pivního těstíčka:
1. Opatrně naklepneme obě vejce, oddělíme žloutky od bílků
2. Do misky dáme žloutky, podle chuti sůl, přilijeme pivo a olej, dobře promícháme, pak vmícháme tolik mouky, abychom dostali hladké, tekuté těstíčko, které necháme asi 1 hodinu stát
3. Těstíčko po hodině promícháme a opatrně do něj vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků
4. Takto připravené těstíčko ihned použijeme.

Doporučení:

Příloha: chléb, tatarská omáčka, hranolky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy