REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín smažený v pivním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pivním těstíčku obalený hermelín, usmažený v horkém oleji dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
3 ksvelké hermelíny
125 gtuku na smažení
5 gmleté sladké papriky
Na pivní těstíčko:
200 ghladké mouky
15 goleje
125 mlsvětlého piva
2 ksvejce
sůl

Postup:

1. Středně vyzrálé hermelíny dáme do ledničky ztuhnout, pak z nich seškrábeme povrchovou plíseň, naplocho rozkrojíme a každý plátek rozdělíme na pět trojúhelníčků, tedy 6 kusů na jednu porci
2. Hermelíny posypeme sladkou mletou paprikou a pak obalíme v pivním těstíčku
3. Obalené sýry ihned smažíme v dobře rozpáleném oleji, po obou stranách, dozlatova
4. Hermelíny servírujeme nejlépe ihned po dohotovení, na předehřátých talířích.

Příprava pivního těstíčka:
1. Opatrně naklepneme obě vejce, oddělíme žloutky od bílků
2. Do misky dáme žloutky, podle chuti sůl, přilijeme pivo a olej, dobře promícháme, pak vmícháme tolik mouky, abychom dostali hladké, tekuté těstíčko, které necháme asi 1 hodinu stát
3. Těstíčko po hodině promícháme a opatrně do něj vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků
4. Takto připravené těstíčko ihned použijeme.

Doporučení:

Příloha: chléb, tatarská omáčka, hranolky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy