REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín smažený v pivním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pivním těstíčku obalený hermelín, usmažený v horkém oleji dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
3 ksvelké hermelíny
125 gtuku na smažení
5 gmleté sladké papriky
Na pivní těstíčko:
200 ghladké mouky
15 goleje
125 mlsvětlého piva
2 ksvejce
sůl

Postup:

1. Středně vyzrálé hermelíny dáme do ledničky ztuhnout, pak z nich seškrábeme povrchovou plíseň, naplocho rozkrojíme a každý plátek rozdělíme na pět trojúhelníčků, tedy 6 kusů na jednu porci
2. Hermelíny posypeme sladkou mletou paprikou a pak obalíme v pivním těstíčku
3. Obalené sýry ihned smažíme v dobře rozpáleném oleji, po obou stranách, dozlatova
4. Hermelíny servírujeme nejlépe ihned po dohotovení, na předehřátých talířích.

Příprava pivního těstíčka:
1. Opatrně naklepneme obě vejce, oddělíme žloutky od bílků
2. Do misky dáme žloutky, podle chuti sůl, přilijeme pivo a olej, dobře promícháme, pak vmícháme tolik mouky, abychom dostali hladké, tekuté těstíčko, které necháme asi 1 hodinu stát
3. Těstíčko po hodině promícháme a opatrně do něj vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků
4. Takto připravené těstíčko ihned použijeme.

Doporučení:

Příloha: chléb, tatarská omáčka, hranolky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy