REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín plněný houbami se smetanovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané hermelíny plněné houbovou náplní, obalené v těstíčku a strouhance, usmažené dozlatova, servírované přelité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
4 kshermelínu
1 kscibule
100 gšunky
100 ghříbků
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
olej
sůl
Na těstíčko:
150 mlmléka
50 mlpiva
100 ghladké mouky
1 ksvejce
Na dohotovení:
100 gstrouhanky
olej na smažení
Na omáčku:
2 lžícesekaných bylinek (petrželka, pažitka)
100 mlsmetany
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli, šunku a dobře očištěné hříbky (nebo jiné houby) nakrájíme na malé kostičky, orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji, osolíme, opepříme, posypeme mletým muškátovým oříškem a necháme zchladnout
2. Hermelíny vodorovně rozkrojíme, lžící vydlabeme měkký střed, spodní část sýrů naplníme zchladlou houbovou náplní, přiklopíme druhým dílem a jemně přitiskneme
3. Do misky prosijeme mouku, rozklepneme vejce, nalijeme mléko i pivo a vše metličkou rozmícháme na hladké řidší těstíčko
4. Plněné hermelíny namočíme nejprve do těstíčka, pak důkladně obalíme ve strouhance a postup ještě jednou opakujeme, pak v hluboké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova
5. Vydlabané vnitřky hermelínů dáme do kastrůlku, přidáme na drobno nasekané bylinky, zalijeme smetanou, podle chuti osolíme a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, až se vše spojí v hladkou smetanovou omáčku
6. Hermelíny podáváme přelité připravenou omáčkou.

Doporučení:

Smažené hermelíny servírujeme se šťouchanými bramborami a sýrovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy