Základní recept na mletý hamburger orestovaný na oleji nebo opečený na grilu, servírovaný v bulce.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | mletého hovězího masa (ze svíčkové nebo hovězího zadního) |
80 ml | minerálky |
4 ks | hamburgerové bulky (pečivo) |
1 ks | menší cibule |
2 lžíce | hořčice |
mletý černý pepř | |
sůl | |
máslo na opékání |
Postup:
1. Maso jemně umeleme na ručním nebo elektrickém mlýnku, prohněteme s minerálkou, opepříme a osolíme
2. Ze směsi vytvarujeme čtyři ploché placičky (hamburgery)
3. Zprudka je orestujeme po obou stranách na másle na pánvi nebo je potřeme rozpuštěným máslem a opečeme pod předehřátým grilem, či na roštu
4. Bulky (housky) rozpůlíme, spodní díl potřeme hořčicí, položíme na něj opečený hamburger a na něj kolečka nakrájené cibule
5. Přiklopíme vrškem žemle a ihned podáváme.
Hamburgery můžeme doplnit plátky listového salátu, rajčat, tvrdého sýra a chuť zvýraznit kečupem, majonézou …