REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hamburger na víně s focacciou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha na chutné domácí burgery umíchané z namleté hovězí plece a hovězí květové špičky, tento je inspirován italskou kuchyní.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
750 gmleté hovězí plece
40 ganglické slaniny nebo panchety
40 gčedaru nebo parmazánu
2 ksfocaccia (italského chleba)
1 ksrajčete
rozmarýnové máslo (50 g másla, 18 g nasekaného rozmarýnu)
lístky rukoly
mletý pepř
hrubozrnná sůl
Na polevu z červeného vína:
500 mlčerveného polosuchého vína (cabernet sauvignon)
18 gsvětle hnědého cukru (třtinový)

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na proužky a nameleme na masovém strojku
2. Směs osolíme hrubou solí, okořeníme pepřem, důkladně propracujeme a necháme v lednici chvíli odležet
3. Do hrnce nasypeme třtinový cukr, zalijeme ho vínem a vaříme 10-15 minut, až se nám odpaří a bude syrupovité, pak ho dáme vychladit
4. Maso smícháme s trochou vychladlého vína, osolíme ho a okořeníme pepřem
5. Masovou hmotu vytvarujeme do tvaru dvou hamburgerů, uprostřed každého vytvoříme důlek, aby se nám dobře upekly
6. Hamburgery dáme na omaštěný rošt grilu a pozvolna grilujeme, několikrát maso potřeme polevou
7. K masu přidáme 4 ks silnější plátky rajčete, rajčata osolíme, dochutíme pepřem a grilujeme
8. Nakonec na rožeň grilu položíme 4 ks plátky kořeněné sušené italské slaniny (panchety) a rozpůlené půlky italského chleba potřeného rozmarýnovým máslem (máslo smíchané s nasekaným rozmarýnem, osolíme a opepříme)
9. Čedar nebo parmazán rozpustíme na obou burgerech
10. Na spodní část opečeného italského chleba poklademe kolečka rajčat, opečenou slaninu, burger a na každý hamburger ještě vyskládáme natrhané lístky rukoly
11. Takto přichystané hamburgery zaklopíme druhou částí italského chleba a ihned podáváme.

Doporučení:

Kdo má rád, kápne ještě na hamburger kečup, nebo ho mírně potře hořčicí.Hovězí plece můžeme nahradit například hovězí květovou špičkou namíchanou 1:1 s hovězím pleckem.

Poznámka:

Recept na italský chléb: Italský chléb Focaccia.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy