REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hamburger na víně s focacciou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha na chutné domácí burgery umíchané z namleté hovězí plece a hovězí květové špičky, tento je inspirován italskou kuchyní.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
750 gmleté hovězí plece
40 ganglické slaniny nebo panchety
40 gčedaru nebo parmazánu
2 ksfocaccia (italského chleba)
1 ksrajčete
rozmarýnové máslo (50 g másla, 18 g nasekaného rozmarýnu)
lístky rukoly
mletý pepř
hrubozrnná sůl
Na polevu z červeného vína:
500 mlčerveného polosuchého vína (cabernet sauvignon)
18 gsvětle hnědého cukru (třtinový)

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na proužky a nameleme na masovém strojku
2. Směs osolíme hrubou solí, okořeníme pepřem, důkladně propracujeme a necháme v lednici chvíli odležet
3. Do hrnce nasypeme třtinový cukr, zalijeme ho vínem a vaříme 10-15 minut, až se nám odpaří a bude syrupovité, pak ho dáme vychladit
4. Maso smícháme s trochou vychladlého vína, osolíme ho a okořeníme pepřem
5. Masovou hmotu vytvarujeme do tvaru dvou hamburgerů, uprostřed každého vytvoříme důlek, aby se nám dobře upekly
6. Hamburgery dáme na omaštěný rošt grilu a pozvolna grilujeme, několikrát maso potřeme polevou
7. K masu přidáme 4 ks silnější plátky rajčete, rajčata osolíme, dochutíme pepřem a grilujeme
8. Nakonec na rožeň grilu položíme 4 ks plátky kořeněné sušené italské slaniny (panchety) a rozpůlené půlky italského chleba potřeného rozmarýnovým máslem (máslo smíchané s nasekaným rozmarýnem, osolíme a opepříme)
9. Čedar nebo parmazán rozpustíme na obou burgerech
10. Na spodní část opečeného italského chleba poklademe kolečka rajčat, opečenou slaninu, burger a na každý hamburger ještě vyskládáme natrhané lístky rukoly
11. Takto přichystané hamburgery zaklopíme druhou částí italského chleba a ihned podáváme.

Doporučení:

Kdo má rád, kápne ještě na hamburger kečup, nebo ho mírně potře hořčicí.Hovězí plece můžeme nahradit například hovězí květovou špičkou namíchanou 1:1 s hovězím pleckem.

Poznámka:

Recept na italský chléb: Italský chléb Focaccia.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy