REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halloweenský dýňový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený dýňový pudink dochucený cukrem a jablky, rozlitý do sklenic ve vrstvách, proložený rozdrobenými brownies, nebo nějakými oblíbenými sušenkami. Poháry nakonec ozdobené maršmelouny a čokoládovou polevou. Měly by vypadat jako strašidýlka!


Ingredience:
1 kgdužiny dýně
250 gjablek
4 lžícecukru krupice
1 lžičkacitronové šťávy
2 sáčkyvanilkového pudinkového prášku
2 sáčkyvanilkového cukru
olej a moučkový cukr na formičky
voda
Ostatní:
maršmelouny
skleněné poháry
čokoládová poleva
brownies, nebo nějaké oblíbené čokoládové (kakaové) sušenky

Postup:

1. Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jadérek, na hrubo ji nastrouháme nebo nakrájíme na malé kostičky, dáme do hrnce, přidáme očištěná, oloupaná jablka nakrájené na malé kousky, trochu vody, citronovou šťávu a dusíme doměkka, tedy asi 15 minut
2. Uvařený rozvar v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému
3. Přidáme krupicový i vanilkový cukr a zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v 100 ml vody, pak krátce povaříme a odstavíme z tepla
4. Horký pudink rozdělíme do sklenic, nejprve nalijeme část pudinku, rozdělíme nalámané sušenky, ty zalijeme druhou částí pudinku, povrch ozdobíme maršmelouny a čokoládovou polevou, viz. foto.
5. Necháme v lednici ztuhnout.

Poznámka:

Recept na brownies najdete zde: brownies.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy