Uvařený dýňový pudink dochucený cukrem a jablky, rozlitý do sklenic ve vrstvách, proložený rozdrobenými brownies, nebo nějakými oblíbenými sušenkami. Poháry nakonec ozdobené maršmelouny a čokoládovou polevou. Měly by vypadat jako strašidýlka!
Ingredience:
1 kg | dužiny dýně |
250 g | jablek |
4 lžíce | cukru krupice |
1 lžička | citronové šťávy |
2 sáčky | vanilkového pudinkového prášku |
2 sáčky | vanilkového cukru |
olej a moučkový cukr na formičky | |
voda | |
Ostatní: | |
maršmelouny | |
skleněné poháry | |
čokoládová poleva | |
brownies, nebo nějaké oblíbené čokoládové (kakaové) sušenky |
Postup:
1. Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jadérek, na hrubo ji nastrouháme nebo nakrájíme na malé kostičky, dáme do hrnce, přidáme očištěná, oloupaná jablka nakrájené na malé kousky, trochu vody, citronovou šťávu a dusíme doměkka, tedy asi 15 minut
2. Uvařený rozvar v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému
3. Přidáme krupicový i vanilkový cukr a zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v 100 ml vody, pak krátce povaříme a odstavíme z tepla
4. Horký pudink rozdělíme do sklenic, nejprve nalijeme část pudinku, rozdělíme nalámané sušenky, ty zalijeme druhou částí pudinku, povrch ozdobíme maršmelouny a čokoládovou polevou, viz. foto.
5. Necháme v lednici ztuhnout.
Recept na brownies najdete zde: brownies.
Dezert do skleničky – čokoládový a tvarohový krém, jahodové pyré
Kávová pěna se skořicí