Inspirujte se následujícím receptem a připravte si zdravé silvestrovské pohoštění, v tomto případě oblíbený dip guacamole, podávaný se zdravými ovesnými krekry.
Ingredience:
3 ks | středně velká zralá avokáda |
2 ks | rajčata zbavená jadřniců |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | zelená jalapeňo paprička zbavená semínek |
1/2 ks | středně velké cibule |
1 velká hrst | koriandru |
šťáva z 1 limety | |
špetka mořské soli |
Postup:
- Rozkrojte 3 zralá avokáda na polovinu a vyjměte pecku.
- Lžící oddělte dužinu od slupky a přendejte ji do mísy, kde ji společně se šťávou z 1 limety jemně rozmačkejte vidličkou do hladka.
- Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, rajčata zbavená jádřinců a jalapeňo papričku zbavenou semínek.
- Koriandr zbavte stonků, listy nasekejte a přidejte do mísy.
- Prolisujte česnek, přijdete sůl a vše pořádně promíchejte.
- Servírujte například se zdravými ovesnými krekry.
Recept k článku: Dip jako nepostradatelná součást silvestrovského pohoštění