REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný zelený chřest ve slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vynikající lahůdka, mlsání k pivku, nebo takto upravený chřest můžeme servírovat například s bramborem jako hlavní chod, či s opečeným bílým pečivem jako předkrm.


Ingredience:
500 gzeleného chřestu
200 gbacon slaniny (lze nahradit anglickou slaninou)
koření gril Argentina
olej

Postup:
  1. Chřest ve spodní části oloupeme, případně odkrojíme zavadlou část.
  2. Jednotlivé stonky obalíme spirálovitě slaninou, špičky necháme koukat
  3. Potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali argentinské grilovací koření (běžně v prodeji), vložíme na gril, během grilování otáčíme, občas potřeme, olejem s kořením
  4. Až začne být slanina zlátnout a být chřupavá chřest sundáme z grilu a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy