REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný tuňák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované plátky tuňáka grilované na dřevěném uhlí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky tuňáka
3 lžícesójové omáčky
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžíceslunečnicového oleje
1 lžičkahořčice se semínky
1 lžičkamoučkového cukru
Příloha:
salátové listy
klínky citrónu
petrželka

Postup:

1. V misce smícháme worcesterskou a sójovou omáčku, hořčici, cukr,olej
2. Plátky tuňáka naložíme do marinády
3. Zakryté maso v marinádě dáme do lednice a marinujeme 1-2 hodiny
4. Plátky tuňáka grilujeme na rozpáleném dřevěném uhlí po obou stranách 10-15 minut (jednou obrátíme), v průběhu grilování potíráme tuňáka zbytky marinády
5. Jednotlivé porce masa poklademe na listy salátu, zdobíme snítky petrželky a klínky citrónu, ihned servírujeme.

Doporučení:

Jako přílohu doporučujeme čerstvé pečivo a grilovanou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy