Marinované plátky tuňáka grilované na venkovním roštu grilu spolu s cibulovými špízy a rajčátky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky tuňáka (filety, podkovy ...) |
Na marinádu: | |
3 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | slunečnicového oleje |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
1 lžička | hořčice se semínky |
1 lžička | moučkového cukru |
Na zeleninu: | |
4 ks | špízy z plátků cibule |
8 ks | malých rajčátek |
další zelenina dle vlastního výběru (papriky, cukety ...) |
Postup:
1. V misce smícháme worcesterskou a sójovou omáčku, hořčici, cukr, olej
2. Plátky (filety, podkovy …) tuňáka naložíme do marinády
3. Zakryté maso v marinádě dáme do lednice a marinujeme 1-2 hodiny
4. Oloupanou cibuli rozdělíme na plátky, ty napícháme na špejle či grilovací jehly, rajčátka opláchneme a necháme důkladně okapat
5. Plátky tuňáka i zeleninu grilujeme na dobře rozpáleném venkovním grilu, nejlépe jen na uhlících, po obou stranách 10-15 minut (jednou obrátíme), v průběhu grilování potíráme tuňáka i zeleninu zbytky marinády
6. Jednotlivé porce masa ihned servírujeme obložené cibulovými špízy a rajčátky spolu s pečivem nebo jinou vhodnou přílohou.