REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný tuňák s grilovanou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované plátky tuňáka grilované na venkovním roštu grilu spolu s cibulovými špízy a rajčátky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky tuňáka (filety, podkovy ...)
Na marinádu:
3 lžícesójové omáčky
1 lžíceslunečnicového oleje
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžičkahořčice se semínky
1 lžičkamoučkového cukru
Na zeleninu:
4 ksšpízy z plátků cibule
8 ksmalých rajčátek
další zelenina dle vlastního výběru (papriky, cukety ...)

Postup:

1. V misce smícháme worcesterskou a sójovou omáčku, hořčici, cukr, olej
2. Plátky (filety, podkovy …) tuňáka naložíme do marinády
3. Zakryté maso v marinádě dáme do lednice a marinujeme 1-2 hodiny
4. Oloupanou cibuli rozdělíme na plátky, ty napícháme na špejle či grilovací jehly, rajčátka opláchneme a necháme důkladně okapat
5. Plátky tuňáka i zeleninu grilujeme na dobře rozpáleném venkovním grilu, nejlépe jen na uhlících, po obou stranách 10-15 minut (jednou obrátíme), v průběhu grilování potíráme tuňáka i zeleninu zbytky marinády
6. Jednotlivé porce masa ihned servírujeme obložené cibulovými špízy a rajčátky spolu s pečivem nebo jinou vhodnou přílohou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy