REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný Ohnivák s listovým špenátem a rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na roštu grilu grilovaný hermelín, ochucený ostrým kořením, servírovaný s podušeným špenátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 balíčekSedlčanský Ohnivák na gril (obsahuje 4 ks sýra + balíček pikantního koření)
120 glistového špenátu
40 grozinek
40 gmásla
30 mlvody
2 lžičkyhnědého cukru
1 lžíceolivového oleje
na špičku nože skořice
sůl

Postup:

1. Špenát důkladně vypereme, zbavíme silných řapíků a listy pokrájíme na široké pruhy 2. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat
3. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozinky a mícháme, když se začnou nafukovat, přidáme špenát, 1/
2 lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolíme, podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezvadne
4. Hermelíny potřeme olejem, posypeme zbylým pikantním kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu, posadíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečicího papíru a zabalíme
5. Grilujeme z každé strany 5 – 7 minut, hotové sýry rozbalíme, přendáme na talířky a doplníme vhodným salátem.

Poznámka:

Zdroj: sedlcansky.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy