Na grilu v alobalu opečený hermelín spolu s plátky toastového chleba a šunkou, servírovaný s na pánvi s medem opečenou rukolou a brusinkovou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 balení | Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou |
8 ks | plátků šunky |
4 ks | plátky toastového chleba |
100 g | rukoly |
2 lžíce | balsamika |
1 lžíce | medu |
50 ml | olivového oleje |
brusinková omáčka (je součástí balení) | |
sůl |
Postup:
1. Dva plátky šunky přes sebe částečně přeložíme a přehneme tak, abychom měli pruh, kterým můžeme sýr obalit 2. Alobal na středu potřeme olejem a umístíme na něj trojúhelník chleba, na chléb posadíme sýr obalený v šunce a ten znovu zakryjeme toastem, lehce potřeme olejem, zabalíme do alobalu a grilujeme asi 8 minut z každé strany a to při střední teplotě grilu
3. Mezitím opláchneme rukolu a na zbylém oleji ji krátce opečeme, jakmile zvadne, přimícháme med, ocet a podle chuti ji přisolíme
4. Hotové hermelíny naaranžujeme na talíře, přidáme rukolu a pokrm doplníme brusinkovou omáčkou.
Grilovaný hermelín v palačince s brokolicí
Grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem