REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný hermelín v palačince s brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý recept ze Sedlčan na sýr zamotaný v palačince spolu s kousky spařené brokolice, jemně rozpuštěný v troubě pod grilem, servírovaný spolu s rajčatovou směsí.


Ingredience:
1 baleníSedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
1/2 ksstředně velké brokolice
voda
sůl
Na palačinkové těsto:
120 ghladké mouky
25 gstrouhaného parmezánu
250 mlmléka
1 ksvejce
Na rajčatovou směs:
1 plechovkasterilovaných rajčat
4 ksvelké listy bazalky
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
40 mlolivového oleje
1 lžičkanasekaných lístků tymiánu
brusinková omáčka (je součástí balení)
pepř
sůl

Postup:

1. V misce spojíme zhruba polovinu mléka s vejcem a za stálého míchání do ní přisypeme mouku, zapracujeme dohladka a postupně přidáme zbylé mléko, parmezán a sůl, těsto necháme čtvrt hodiny odpočinout
2. V pánvi nahřejeme olivový olej, do kterého vložíme jemně pokrájenou cibuli a česnek, krátce osmahneme, přidáme rajčata (z plechovky) a necháme zvolna dusit, nakonec vmícháme bylinky, pepř, balení brusinkové omáčky a podle chuti vše přisolíme
3. Brokolici rozdělíme na růžice, které podélně rozřízneme na šestiny, ty nasypeme do vroucí osolené vody a dvě minuty povaříme, spařené růžice přendáme do mísy se studenou vodou a po chvíli scedíme
4. Z těsta usmažíme osm tenkých palačinek, rozdělíme do nich pokrájenou brokolici a polovinu nakrájeného hermelínu, pevně je stočíme a při mírné teplotě grilujeme asi 4 minuty z každé strany 5. Hotové palačinky překrojíme na poloviny, dáme na talíře a ozdobíme rajčatovou směsí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy