REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný hermelín v palačince s brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý recept ze Sedlčan na sýr zamotaný v palačince spolu s kousky spařené brokolice, jemně rozpuštěný v troubě pod grilem, servírovaný spolu s rajčatovou směsí.


Ingredience:
1 baleníSedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
1/2 ksstředně velké brokolice
voda
sůl
Na palačinkové těsto:
120 ghladké mouky
25 gstrouhaného parmezánu
250 mlmléka
1 ksvejce
Na rajčatovou směs:
1 plechovkasterilovaných rajčat
4 ksvelké listy bazalky
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
40 mlolivového oleje
1 lžičkanasekaných lístků tymiánu
brusinková omáčka (je součástí balení)
pepř
sůl

Postup:

1. V misce spojíme zhruba polovinu mléka s vejcem a za stálého míchání do ní přisypeme mouku, zapracujeme dohladka a postupně přidáme zbylé mléko, parmezán a sůl, těsto necháme čtvrt hodiny odpočinout
2. V pánvi nahřejeme olivový olej, do kterého vložíme jemně pokrájenou cibuli a česnek, krátce osmahneme, přidáme rajčata (z plechovky) a necháme zvolna dusit, nakonec vmícháme bylinky, pepř, balení brusinkové omáčky a podle chuti vše přisolíme
3. Brokolici rozdělíme na růžice, které podélně rozřízneme na šestiny, ty nasypeme do vroucí osolené vody a dvě minuty povaříme, spařené růžice přendáme do mísy se studenou vodou a po chvíli scedíme
4. Z těsta usmažíme osm tenkých palačinek, rozdělíme do nich pokrájenou brokolici a polovinu nakrájeného hermelínu, pevně je stočíme a při mírné teplotě grilujeme asi 4 minuty z každé strany 5. Hotové palačinky překrojíme na poloviny, dáme na talíře a ozdobíme rajčatovou směsí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy