Zajímavý recept ze Sedlčan na sýr zamotaný v palačince spolu s kousky spařené brokolice, jemně rozpuštěný v troubě pod grilem, servírovaný spolu s rajčatovou směsí.
Ingredience:
1 balení | Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou |
1/2 ks | středně velké brokolice |
voda | |
sůl | |
Na palačinkové těsto: | |
120 g | hladké mouky |
25 g | strouhaného parmezánu |
250 ml | mléka |
1 ks | vejce |
Na rajčatovou směs: | |
1 plechovka | sterilovaných rajčat |
4 ks | velké listy bazalky |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
40 ml | olivového oleje |
1 lžička | nasekaných lístků tymiánu |
brusinková omáčka (je součástí balení) | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. V misce spojíme zhruba polovinu mléka s vejcem a za stálého míchání do ní přisypeme mouku, zapracujeme dohladka a postupně přidáme zbylé mléko, parmezán a sůl, těsto necháme čtvrt hodiny odpočinout
2. V pánvi nahřejeme olivový olej, do kterého vložíme jemně pokrájenou cibuli a česnek, krátce osmahneme, přidáme rajčata (z plechovky) a necháme zvolna dusit, nakonec vmícháme bylinky, pepř, balení brusinkové omáčky a podle chuti vše přisolíme
3. Brokolici rozdělíme na růžice, které podélně rozřízneme na šestiny, ty nasypeme do vroucí osolené vody a dvě minuty povaříme, spařené růžice přendáme do mísy se studenou vodou a po chvíli scedíme
4. Z těsta usmažíme osm tenkých palačinek, rozdělíme do nich pokrájenou brokolici a polovinu nakrájeného hermelínu, pevně je stočíme a při mírné teplotě grilujeme asi 4 minuty z každé strany 5. Hotové palačinky překrojíme na poloviny, dáme na talíře a ozdobíme rajčatovou směsí.
Grilovaný Hermelín se zeleným chřestem a šunkou
Grilovaný hermelín v toastu se šunkou, brusinkami a rukolou