REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný hermelín v palačince s brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý recept ze Sedlčan na sýr zamotaný v palačince spolu s kousky spařené brokolice, jemně rozpuštěný v troubě pod grilem, servírovaný spolu s rajčatovou směsí.


Ingredience:
1 baleníSedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
1/2 ksstředně velké brokolice
voda
sůl
Na palačinkové těsto:
120 ghladké mouky
25 gstrouhaného parmezánu
250 mlmléka
1 ksvejce
Na rajčatovou směs:
1 plechovkasterilovaných rajčat
4 ksvelké listy bazalky
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
40 mlolivového oleje
1 lžičkanasekaných lístků tymiánu
brusinková omáčka (je součástí balení)
pepř
sůl

Postup:

1. V misce spojíme zhruba polovinu mléka s vejcem a za stálého míchání do ní přisypeme mouku, zapracujeme dohladka a postupně přidáme zbylé mléko, parmezán a sůl, těsto necháme čtvrt hodiny odpočinout
2. V pánvi nahřejeme olivový olej, do kterého vložíme jemně pokrájenou cibuli a česnek, krátce osmahneme, přidáme rajčata (z plechovky) a necháme zvolna dusit, nakonec vmícháme bylinky, pepř, balení brusinkové omáčky a podle chuti vše přisolíme
3. Brokolici rozdělíme na růžice, které podélně rozřízneme na šestiny, ty nasypeme do vroucí osolené vody a dvě minuty povaříme, spařené růžice přendáme do mísy se studenou vodou a po chvíli scedíme
4. Z těsta usmažíme osm tenkých palačinek, rozdělíme do nich pokrájenou brokolici a polovinu nakrájeného hermelínu, pevně je stočíme a při mírné teplotě grilujeme asi 4 minuty z každé strany 5. Hotové palačinky překrojíme na poloviny, dáme na talíře a ozdobíme rajčatovou směsí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy