REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný hermelín podávaný s mango-brusinkovým chutney

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další originální recept ze Sedlčan na grilovaný hermelín, servírovaný spolu s mango-brusinkovým chutney ochuceným čerstvým koriandrem.


Ingredience:
1 baleníSedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
alobal
olej
Na mango-brusinkové chutney:
1 ksmanga
1 ksstroužek česneku
1 ksmalé chilli papričky
1/2 kscibule
2 lžícepokrájeného koriandru
1 lžícestrouhaného zázvoru
1 lžícecukru
40 mlocta
brusinková omáčka (je součástí balení)
voda
sůl

Postup:

1. Na kostičky postupně nakrájíme oloupané mango, cibuli a česnek, zalijeme 200 ml vody, přidáme ocet, špetku soli, šťávu ze zázvoru a pokrájenou čili papričku, vzniklou směs za občasného míchání zvolna vaříme, dokud nezhoustne, nakonec přimícháme pokrájený koriandr
2. Hermelíny lehce potřeme olejem, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany asi 5 minut 3. Hotové hermelíny rozdělíme na talíře a doplníme směsí z manga.

Doporučení:

Brusinkovou omáčku přiloženou v balení podáváme buď zvlášť, nebo ji přimícháme do chutney.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy