REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kuřecí čtvrtky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované kuřecí čtvrtky marinované v marinádě z oleje, citronové šťávy, hořčice, soli a pepře, při servírování pokapané paprikovým máslem.


Ingredience:
4 kskuřecích čtvrtek
Na marinádu:
10 lžicoleje
4 lžícecitronové šťávy
2 lžičkyhořčice
1 lžičkasoli
1/4 lžičkymletého pepře
Na paprikové máslo:
1,5 lžičkymleté sladké papriky
125 gmásla
1ksčervené papriky

Postup:

1. Na marinádu smícháme olej s hořčicí, mletým pepřem, solí a citronovou šťávou
2. Očištěné kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme, přelijeme připravenou marinádou a pod pokličkou necháme asi 2 hodiny marinovat za občasného otáčení
3. Na paprikové máslo teplé pomalu rozpuštěné máslo smícháme s mletou paprikou a omytou, očištěnou, na velmi malé kostičky nakrájenou paprikou
4. Kuřecí maso vyjmeme z marinády, osušíme a grilujeme nad dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu za stálého otáčení a občasného potření zbylou marinádou asi 30 minut
5. Grilované maso podáváme pokapané paprikovým máslem, míchaným salátem a vařenými bramborami nebo bílou vekou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy