REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kuřecí nožky přelité medovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí paličky předpečené v troubě, dopečené na venkovním roštu grilu přelité medovou pikantní omáčkou.


Ingredience:
600-800 gkuřecích paliček (noh)
grilovací koření
pepř
olej
sůl
Na omáčku:
3 lžícetekutého medu
2 lžíceslunečnicového oleje
1 lžícesójové omáčky
1 lžičkaworcesterové omáčky
1 lžičkapepře nebo pepřového koření
1 lžičkasoli
5 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
1 kspomeranče

Postup:

1. Do kuřecích nohou vetřeme sůl, opepříme je a okořeníme grilovacím kořením, rozložíme je na plech do trouby
2. Pokapeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 15 minut
3. Předpečené kuřecí paličky pak dáme na rošt grilu, během grilování je občas otočíme a potíráme medovou omáčkou.

Příprava medové omáčky na potírání:
1. V misce rozmícháme tři vrchovaté polévkové lžíce medu, šťávu z jednoho pomeranče a přidáme pět rozmačkaných stroužků česneku a nadrobno nasekanou chilli papričku
2. Pak do směsi přidáme olej, sojovou a worchester omáčkou, osolíme a opepříme, necháme chvíli prolnout chutě a vůně všech ingrediencí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy