REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kuře s bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prsní řízky nebo vykostěné kuřecí nohy ugrilované na roštu, potírané bylinkami a dalšími ingrediencemi ochuceným rozpuštěným máslem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší prsní řízky nebo vykostěné kuřecí nohy
šťáva z citrónu na pokapání masa
sůl
Na ochucené máslo:
75 gmásla
1 lžícekukuřičného nebo i jiného oleje
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkašalvěje
1/4 lžičkynastrouhaného muškátového květu
1 ksvětší stroužek česneku
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso umyjeme a osušíme
2. V hrnci rozehřejeme máslo, odstavíme a přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, šalvěj, rozdrcený česnek, muškát, pepř a sůl
3. Maso potřené ochuceným máslem a pokapané citronovou šťávou vložíme na dobře prohřátý a olejem namaštěný rošt grilu, během grilování jednotlivé porce pravidelně překládáme a potíráme máslem, dokud se neopečou dozlatova.

Doporučení:

Grilované kuře podáváme se zbytkem ochuceného másla ozdobené plátky citronu. Jako přílohu servírujeme různé barbecue omáčky a hranolky nebo čerstvé pečivo.

Poznámka:

Obměna receptu: Místo šalvěje, muškátu a česneku můžeme do másla přidat lžíci čerstvě nastrouhaného zázvoru s pár kapkami olivového oleje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy