Prsní řízky nebo vykostěné kuřecí nohy ugrilované na roštu, potírané bylinkami a dalšími ingrediencemi ochuceným rozpuštěným máslem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | větší prsní řízky nebo vykostěné kuřecí nohy |
šťáva z citrónu na pokapání masa | |
sůl | |
Na ochucené máslo: | |
75 g | másla |
1 lžíce | kukuřičného nebo i jiného oleje |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | šalvěje |
1/4 lžičky | nastrouhaného muškátového květu |
1 ks | větší stroužek česneku |
bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí maso umyjeme a osušíme
2. V hrnci rozehřejeme máslo, odstavíme a přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, šalvěj, rozdrcený česnek, muškát, pepř a sůl
3. Maso potřené ochuceným máslem a pokapané citronovou šťávou vložíme na dobře prohřátý a olejem namaštěný rošt grilu, během grilování jednotlivé porce pravidelně překládáme a potíráme máslem, dokud se neopečou dozlatova.
Grilované kuře podáváme se zbytkem ochuceného másla ozdobené plátky citronu. Jako přílohu servírujeme různé barbecue omáčky a hranolky nebo čerstvé pečivo.
Poznámka:Obměna receptu: Místo šalvěje, muškátu a česneku můžeme do másla přidat lžíci čerstvě nastrouhaného zázvoru s pár kapkami olivového oleje.