REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kuře po španělsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilu grilované kuřecí čtvrtky, potírané směsí z česneku, rozpuštěného másla, mleté papriky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 ksvelkého kuřete
Na potírání:
3/4 lžičkysaturejky
3/4 lžičkysoli
1/2 lžičkymleté papriky
1/8 lžičkymleté skořice
1/8 lžičkyestragonu v prášku
1/2 šálkurozpuštěného másla
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Rozpuštěné máslo smícháme s oloupaným rozetřeným stroužkem česneku, solí, mletou paprikou, saturejkou, mletou skořicí a estragonem
2. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, pomalu grilujeme, obracíme a potíráme připravenou máslovou směsí asi 40-50 minut.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy