Ochucenou brynzou naplněné kotlety, potřené marinádou, grilované nejlépe na venkovním grilu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřových kotlet asi po 250 g |
200 g | brynzy |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | nasekaných bylinek (bazalka, tymián ...) |
1 lžička | grilovacího koření |
snítky čerstvého oregána | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné, opláchnuté a důkladně okapané kotlety nařízneme podélně, vytvoříme tak kapsy
2. Spolu s nasekanými bylinkami promícháme brynzu, lehce ji osolíme
3. Jednotlivé kotlety naplním ochucenou brynzou a uzavřeme párátky nebo špejlemi
4. V oleji rozmícháme grilovací koření, pepř a na jemno nasekané oregáno 5. Kotlety potřené ochuceným olejem grilujeme na rozpáleném grilu, z obou stran, přibližně 20 minut.