REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kotlety naložené v bylinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné vepřové kotlety, potřené česnekem a olejem, posypané nasekanými čerstvými bylinkami, marinované, grilované na venkovním roštu.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety i s kostí
1 ksvětší stroužek česneku
2 lžičkyčerstvě nasekaného tymiánu
2 lžičkyčerstvě nasekaného oregána (dobromyslu)
bílý mletý pepř
olej
hrubozrnná sůl

Postup:

1. Kotlety asi 1,5 až 2 cm vysoké u kosti částečně nařízneme, aby se i tam dobře propekly, mírně je naklepeme, jen tak, abychom trochu narušili strukturu masa
2. Maso lehce potřeme česnekem, zakápneme olejem, okořeníme bílým pepřem a hojně posypeme čerstvě nasekanými bylinkami, necháme několik hodin, klidně i přes noc marinovat v lednici
3. Z marinovaných kotlet odstraníme bylinky, maso znovu potřeme olejem, posypeme hrubozrnnou solí, vložíme na pomaštěný rošt dobře rozpáleného grilu a zprudka opečeme, aby se pěkně zatáhlo a nepustilo šťávu
4. Dopékáme při mírném žáru, občas maso otočíme.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme servírovat čerstvé nebo opečené pečivo, grilovanou zeleninu a například studenou česnekovou omáčku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy