Okořeněné vepřové kotlety, potřené česnekem a olejem, posypané nasekanými čerstvými bylinkami, marinované, grilované na venkovním roštu.
Ingredience:
4 ks | vepřové kotlety i s kostí |
1 ks | větší stroužek česneku |
2 lžičky | čerstvě nasekaného tymiánu |
2 lžičky | čerstvě nasekaného oregána (dobromyslu) |
bílý mletý pepř | |
olej | |
hrubozrnná sůl |
Postup:
1. Kotlety asi 1,5 až 2 cm vysoké u kosti částečně nařízneme, aby se i tam dobře propekly, mírně je naklepeme, jen tak, abychom trochu narušili strukturu masa
2. Maso lehce potřeme česnekem, zakápneme olejem, okořeníme bílým pepřem a hojně posypeme čerstvě nasekanými bylinkami, necháme několik hodin, klidně i přes noc marinovat v lednici
3. Z marinovaných kotlet odstraníme bylinky, maso znovu potřeme olejem, posypeme hrubozrnnou solí, vložíme na pomaštěný rošt dobře rozpáleného grilu a zprudka opečeme, aby se pěkně zatáhlo a nepustilo šťávu
4. Dopékáme při mírném žáru, občas maso otočíme.
Jako přílohu můžeme servírovat čerstvé nebo opečené pečivo, grilovanou zeleninu a například studenou česnekovou omáčku.