Marinované vepřové kotlety grilované, servírované s čerstvou zeleninovou oblohou.
Ingredience:
4 ks | kotlet se střední kostičkou |
Na marinádu: | |
5 lžic | jablečného octa |
2 lžíce | krupicového přírodního cukru |
2 lžičky | mletého kmínu |
1/2 lžičky | mletého chilli koření |
Na oblohu: | |
3 ks | barevných paprik |
1 ks | cukety |
jarní cibulky |
Postup:
1. Kotlety očistíme, omyjeme a osušíme
2. Do misky dáme krupicový cukr, jablečný ocet, mletý kmín, mleté chilli koření a vše promícháme
3. Do připravené směsi naložíme kotlety a necháme alespoň 30 minut marinovat
4. Pak grilujeme dozlatova (trvá to 8 – 10 minut) a jednou otočíme nebo můžeme asi 10 minut opékat na pánvi nebo grilu
5. Podáváme s nakrájenou zeleninou.