Milovníci grilování zbystřete! Máme tu pro vás recept na opravdovou dobrotu, grilované koleno naložené v medovo-hořčičné marinádě. Jde sice o přípravu na dva dny, ale výsledek stojí opravdu za to. Tento recept si určitě zamilujete!
Ingredience:
1 ks | vepřové koleno |
divoké koření (bobkový list, nové koření a celý pepř) | |
voda | |
Na marinádu: | |
3 lžíce | dijonské hořčice, hladké nebo lehce hrubozrnné |
3 lžíce | medu |
2 lžíce | oleje |
česnek | |
chilli | |
sůl |
Postup:
- Syrové koleno nejprve povařte ve vodě s divokým kořením do měkka zhruba 1 hodinu tak, aby stále drželo pohromadě. Můžete jej připravit i v tlakovém hrnci. Bez předvaření by se totiž grilovalo několik hodin.
- Nechte jej vychladnout a mezitím si připravte medovo-hořčičnou marinádu. Med, hořčici, olej, sůl, česnek a chilli smíchejte dohromady a důkladně vetřete do masa. V této podobě nechte koleno marinovat přes noc v chladu.
- Druhý den se můžete pustit do samotného grilování, kdy koleno grilujte za občasného otáčení v zakrytém grilu při středním žáru cca 1 hodinu anebo do zlatova.
Doporučujeme podávat se salátem coleslaw.