REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná žebra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečená žebra, grilovaná.


Ingredience:
libovolný počet masitých žeber nebo libovějšího bůčku s kostí
vegeta-mix
grilovací koření
mletý černý pepř
voda na podlití
(česnek)
kmín

Postup:

1. Do pečící mísy (s poklopem) naskládáme jednotlivé, nařezané plátky žeber silné cca 2-3 cm
2. Posypeme je, z obou stran, grilovacím kořením, mletým pepřem a vegetou
3. Nalijeme do mísy vodu tak, aby voda dno pokrývala až do výše 2 cm 4. Poklopem zakrytou mísu vložíme do trouby a pečeme 120 minut při teplotě 180 °C 5. Po upečení žebra necháme vychladnout a uložíme v chladničce (můžeme ihned pokračovat v další přípravě)
6. Na grilu dopečeme žebra po obou stranách dozlatova (5-10 minut) a pak je ihned podáváme
7. V případě potřeby můžeme žebra ještě dochutit grilovacím kořením a vegetou. (Množství koření je závislé na hmotnosti žeber a chuti budoucích strávníků!)

Doporučení:

Kdo má rád česnek, může žebra, těsně před podáním, vyválet v míse v trošce rozlisovaného česneku.

Poznámka:

Nemáte-li gril, nebo je venku mráz použijte fritovací hrnec jako náhradu za venkovní ohniště, budete možná překvapeni, že i přímo v oleji orestovaná žebra chutnají skvěle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy