REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná žebírka s hořčičnou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žebírka grilovaná na roštu spolu se slaninou, servírovaná s chutnou omáčkou z majonézy a hořčice.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřových žebírek
4 ksplátky anglické slaniny
olej na potření žebírek
mletý černý pepř
sůl
Na omáčku:
150 gmajonézy
40 gplnotučné hořčice
2 lžícebílého vína
1 lžícestrouhaného křenu
1/2 lžičkyworcesterské omáčky
sůl

Postup:

1. Připravíme si hořčicovou omáčku tak, že smícháme majonézu s hořčicí, přidáme nastrouhaný křen, worcesterskou omáčku a bílé víno, vše dobře promícháme, dochutíme solí a necháme nejméně 30 minut odležet
2. Maso naklepeme, odřízneme do poloviny od kosti, okraje nařízneme, osolíme a opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli v chladnu odležet
3. Maso grilujeme spolu se slaninou na roštu, z každé strany, 4-6 minut
4. Hotová žebírka upravíme na talíři, zdobíme slaninou, omáčku servírujeme jako samostatnou přílohu.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Brambory nebo čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy