REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované filety z tilápie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z tilápie (okounovce nilského) potřené česnekem, marinované v bylinkách a olivovém oleji, pokapané citrónovou šťávou a grilované na roštu grilu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksfilátek z tilápie (2 ks na porci)
1-2 kscitrónu
1 hrstbylinek (bazalka, tymián, máta, rozmarýn, petrželka ...)
olivový olej
čerstvě namletý černý pepř
hrubozrnná sůl

Postup:

1. Filety z tilápie potřeme utřeným česnekem, okořeníme pepřem (v této fázi přípravy nesolíme!), 2. rybí plátky dáme do větší mísy proložené nasekanými bylinkami a přelité olivovým olejem, necháme 2-4 hodiny marinovat v lednici
3. Filátka zbavíme bylinek, vložíme je na děrovanou pánev (můžeme použít i alobalové misky) na gril nebo filety upneme do speciálních roštů na ryby, ryby posypeme hrubozrnnou solí a pokapeme šťávou z citrónu
4. Zprudka opékáme na dobře rozpáleném roštu grilu 2-3 minuty z každé strany
5. Grilované filety z tilápie přendáme na talíře, ozdobíme snítky bylinek a kolečky citrónu a ihned podáváme.

Poznámka:

Více o tilápii najdete zde: Tilápie nilská (Okounovec)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy