REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované filety kapra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné a citronovou šťávou pokapané filety z kapra posypané bylinkami a přelité olivovým olejem, marinované, nakonec grilované na venkovním grilu.


Ingredience:
Na 4 porce:
800-1000 gfiletů z kapra i s kůží
150-200 mlolivového oleje
2 hrsti)nasekaných čerstvých listů bylinek (majoránka, petrželka, libeček...)
čerstvě namletý pepř
tlučený kmín
citrón
sůl

Postup:

1. Osolené filety kapra okořeníme tlučeným kmínem a pepřem, posypeme bylinkami a zakápneme citrónovou šťávou
2. Maso urovnáme do větší misky a zakápneme olivovým olejem, necháme asi 5 hodin v chladu marinovat, občas filety přerovnáme
3. Za občasného potírání marinádou filety grilujeme, po obou stranách, dozlatova
4. Na talíři opečené rybí maso přelijeme zbylou marinádou a ozdobíme plátky citrónu.

Doporučení:

Kdo má rád, použije kopr, a to jak do směsi bylinek, tak i na ozdobu.

Poznámka:

Zdroj: Rybářský rozcestník.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy