REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná pražma s mateřídouškou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryba naplněná česnekem a mateřídouškou, potřená olejem, posypaná mateřídouškou, na grilu grilovaná.


Ingredience:
sůl
olivový olej
1 kssvazku mateřídoušky
2 ksstroužků česneku
2 ks (po 400 g)pražmy

Postup:

1. Pražmy očistíme, opatrně nařízneme do břišní dutiny tak, abychom tam mohli vložit oloupaný stroužek česneku a mateřídoušku
2. Na povrchu ryby nařízneme do tvaru vlnovky, aby se lépe propekly, osolíme, potřeme olivovým oleje a posypeme zbylou mateřídouškou 3. Vložíme na předem rozpálený gril a opékáme po obou stranách asi 7 minut, délka pečení záleží na velikosti ryb.

Doporučení:

Podáváme s grilovanou zeleninou a čerstvým chlebem.

Poznámka:

Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy