Jedna z variant jak ugrilovat plátky z vepřové kýty. Například je lze naložit do bylinkové marinády a druhý den grilovat spolu s paprikou, cibulí a rajčátky podle tohoto vyzkoušeného receptu.
Ingredience:
1000 g | vepřové kýty |
8 ks | cherry rajčat |
1 ks | červená masitá paprika |
1 ks | žlutá masitá paprika |
1 ks | větší cibule |
pepř | |
sůl | |
Marináda: | |
1 dl | oleje |
1 lžíce | petrželky |
1 lžíce | rozmarýnu |
1/2 lžíce | koriandru |
1/2 lžíce | bazalky |
3 ks | stroužky česneku |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Připravíme marinádu; bylinky jemně nasekáme, promícháme s utřeným česnekem, solí a pepřem.
- Vepřové plátky lehce naklepeme z obou stran, polijeme marinádou z bylinek, necháme v lednici marinovat minimálně 12 hodin,
- Plátky vložíme na rozpálený gril, posypeme nakrájenou paprikou, cibulí a přepůlenými rajčaty, pečeme z každé strany, podle teploty grilu, minimálně 10 minut, během grilování potíráme zbylou marinádou.
Text i foto: D. Marounek