REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grepový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z mouky, vajec, másla, cukru, plněný tvarohovou náplní a grepem, posypaný pistáciemi.


Ingredience:
300 ghladké mouky
150 gmásla
90 gmoučkového cukru
1 ksvejce
1 lžičkastrouhané citronové kůry
Na náplň:
250 gměkkého tvarohu
100 gkondenzovaného slazeného mléka (salko)
2 lžícevanilkového pudinkového prášku
2 ksvajec
1 ksmenšího červeného grepu
Na dozdobení:
40 gnasekaných pistácií
2 ksmenších červených grepů

Postup:

1. Hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, moučkový cukr, vejce, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu alespoň 30 minut odležet
2. Těsto rozválíme na plát, vyložíme jím koláčovou formu s vyšším okrajem, dno propícháme vidličkou, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova, pak necháme vychladnout
3. Z grepu vyloupeme dílky a pokrájíme je na kousky
4. Tvaroh promícháme z mlékem, přidáme pudinkový prášek a vejce, dobře promícháme, ale nešleháme, nalijeme do předpečeného korpusu, poklademe kousky grepu a dopečeme při 170 °C asi 35 minut
5. Zbylé grepy oloupeme, vyloupeme z nich půlměsíčky, rozložíme do věnce na povrch vychladlého koláče a koláč posypeme sekanými pistáciemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy