REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinovaný vánoční tvaroháček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V menších zapékacích miskách dané dvě vrstvy, první sypká směs z mouky, cukru, másla a prášku do pečiva a druhá směs z ochuceného tvarohu. Dezerty zapečené v troubě, nakonec ochucené skořicovým cukrem, podávané teplé.


Ingredience:
3 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukru krupice
1 hrnekmléka
1 sáčekkypřící prášek
1 sáčekskořicového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
750 gměkkého tvarohu
250 gmásla
3 ksvejce
rumové aroma
rozinky

Postup:

1. V jedné míse spolu promícháme mouku, cukr a prášek do pečiva, přidáme polovinu mírně povoleného másla, vypracujeme sypkou hmotu
2. Do druhé mísy dáme tvaroh a vejce, přilijeme mléko, zpracujeme na řidší hmotu, dochutíme cukrem, rumovým aroma a vanilkovým cukrem, přidáme i rozinky
3. Zapékací misky vymastíme máslem, do každé nasypeme 2 cm sypké hmoty, pak dáme vrstvu ochuceného tvarohu, opět nasypeme sypkou hmotu, tak 1 cm pod okraj zapékacích misek
4. Povrch poklademe plátky másla, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25-30 minut
5. Ještě teplý povrch dezertu posypeme skořicovým cukrem, podáváme mírně prochladlé.

Poznámka:

Recept z pořadu TV Prima „Prostřeno“ od pana Martina Vobořila.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy