REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinovaný voňavý tuřín

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky tuřínu okořeněné, zapečené v troubě spolu se sýrem a kousky másla.


Ingredience:
1/2 ksvětšího tuřínu
1 ksstroužek česneku
1 kshermadur (hermelín s romadůrem v jednom)
150 mlsmetany
kousek másla
pepř
sůl
Ostatní: alobal

Postup:

1. Tuřín zbavíme slupky a nakrájíme ho na plátky silné maximálně 0,5 cm
2. Stroužek česneku rozmáčkneme nožem a vytřeme jím zapékací misku (pokrm by neměl mít chuť česneku, pouze jím být ovoněn)
3. Dno lehce vymažeme máslem a poklademe částí tuřínu, osolíme a opepříme
4. Na tuřín rozložíme kousky sýru, opět tuřín, sůl a pepř a nakonec zbytek sýru, přidáme ještě pár vloček másla
5. Zalijeme smetanou, přikryjeme alobalem a při 180 °C necháme v troubě probublávat 45 minut
6. Pak alobal sejmeme a necháme dopéct dozlatova.

Poznámka:

Více o tuřínu se dozvíte v naší encyklopedii zeleniny zde: Tuřín.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy