REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods. Tento koláč pekl například i pro anglickou královnu.


Ingredience:
Těsto:
240 ghladké mouky
150 gslaného másla
40 gledové vody
20 gcukru
Na náplň:
2 ksvelké lilky
150 gcukru krupice
50 goleje z para ořechů
1 lžičkamleté skořice
Na dokončení:
30 gstrouhaného kokosu
30 ghnědého cukru
Ostatní:
tuk na vymazání formy, forma

Postup:
  1. Z másla, mouky a cukru vypracujeme drobenku, přidáme vodu a krátce zamícháme v těsto.
  2. Na pomoučeném vále rozválíme na sílu 2-3 mm a přeneseme do vymazané formy.
  3. Na náplň si připravíme světlý karamel z oleje a cukru, do kterého přidáme na velké kusy nakrájené lilky. Krátce zamícháme.
  4. Na dno formy vyložené těstem nasypeme kokos, na který umístíme lehce zchladlou náplň. Zbývající těsto přehneme směrem dovnitř na náplň, potřeme vodou a posypeme hnědým cukrem.
  5. Pečeme pomalu v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut dozlatova.
  6. Nejlépe chutná ještě vlažné se sklenkou dobrého vychlazeného Chardonnay.
Doporučení:

Doporučujeme Chardonnay 2015 pozdní sběr Chateau Dowina, Vinselekt Michlovský

Hrozny pochází z vinice s regulovanou sklizní. Jsou zpracovány technologií kontrolované fermentace s prodlouženým zráním na jemných kvasničných kalech. Víno dlouhodobě zrálo v sudech z francouzského dubu. Nazrálý buket žlutomasých peckovin doprovází v chuti hrozinky, zavařené meruňky s lehkým závěrem karamelovaného Crèmebrûlée.

Zakoupíte na www.michlovsky.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy