REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods. Tento koláč pekl například i pro anglickou královnu.


Ingredience:
Těsto:
240 ghladké mouky
150 gslaného másla
40 gledové vody
20 gcukru
Na náplň:
2 ksvelké lilky
150 gcukru krupice
50 goleje z para ořechů
1 lžičkamleté skořice
Na dokončení:
30 gstrouhaného kokosu
30 ghnědého cukru
Ostatní:
tuk na vymazání formy, forma

Postup:
  1. Z másla, mouky a cukru vypracujeme drobenku, přidáme vodu a krátce zamícháme v těsto.
  2. Na pomoučeném vále rozválíme na sílu 2-3 mm a přeneseme do vymazané formy.
  3. Na náplň si připravíme světlý karamel z oleje a cukru, do kterého přidáme na velké kusy nakrájené lilky. Krátce zamícháme.
  4. Na dno formy vyložené těstem nasypeme kokos, na který umístíme lehce zchladlou náplň. Zbývající těsto přehneme směrem dovnitř na náplň, potřeme vodou a posypeme hnědým cukrem.
  5. Pečeme pomalu v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut dozlatova.
  6. Nejlépe chutná ještě vlažné se sklenkou dobrého vychlazeného Chardonnay.
Doporučení:

Doporučujeme Chardonnay 2015 pozdní sběr Chateau Dowina, Vinselekt Michlovský

Hrozny pochází z vinice s regulovanou sklizní. Jsou zpracovány technologií kontrolované fermentace s prodlouženým zráním na jemných kvasničných kalech. Víno dlouhodobě zrálo v sudech z francouzského dubu. Nazrálý buket žlutomasých peckovin doprovází v chuti hrozinky, zavařené meruňky s lehkým závěrem karamelovaného Crèmebrûlée.

Zakoupíte na www.michlovsky.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy