Uvařené těstoviny promíchané s ochucenou špenátovou omáčkou, opraženými piniovými oříšky a listy špenátu, posypané strouhaným parmazánem.
Ingredience:
400 g | těstovin fusilli (vřetena) |
250 g | řerstvého listového špenátu |
250 g | mascarpone |
50 g | opražených piniových oříšků |
30 g | strouhaného parmazánu + na posypání |
1 ks | stroužku česneku |
šťáva z 1 velkého citronu | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. Mezitím rozmixujeme oloupaný na drobno nakrájený stroužek česneku, mascarpone, citronovou šťávu, nastrouhaný parmazán a polovinu omytého listového špenátu na hladkou omáčku
3. Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, vmícháme připravenou omáčku, lehce opražené piniové oříšky, zbývající špenátové listy a na mírném ohni vše asi 2 minuty povaříme, aby listy špenátu zavadly
4. Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme posypané na jemno nastrouhaným parmazánem.