REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fusilli se špenátovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s ochucenou špenátovou omáčkou, opraženými piniovými oříšky a listy špenátu, posypané strouhaným parmazánem.


Ingredience:
400 gtěstovin fusilli (vřetena)
250 gřerstvého listového špenátu
250 gmascarpone
50 gopražených piniových oříšků
30 gstrouhaného parmazánu + na posypání
1 ksstroužku česneku
šťáva z 1 velkého citronu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. Mezitím rozmixujeme oloupaný na drobno nakrájený stroužek česneku, mascarpone, citronovou šťávu, nastrouhaný parmazán a polovinu omytého listového špenátu na hladkou omáčku
3. Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, vmícháme připravenou omáčku, lehce opražené piniové oříšky, zbývající špenátové listy a na mírném ohni vše asi 2 minuty povaříme, aby listy špenátu zavadly
4. Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme posypané na jemno nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy