Uvařené těstoviny fettucine promíchané s orestovanými rajčaty a petrželovou natí.
Ingredience:
400 g | fettucine |
400 g | konzervovaných nakrájených oloupaných rajčat nebo 4 velká čerstvá rajčata |
300 g | konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě |
1 ks | velký stroužek česneku |
2 lžíce | sardelové pasty |
2 lžíce | oleje |
hrst petrželové natě | |
sůl | |
pepř | |
voda na uvaření těstovin |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme je a necháme důkladně okapat
2. Na rozpáleném oleji zpěníme stroužek česneku, ten posléze vytáhneme, na olej vložíme oloupaná, nakrájená rajčata a nasekanou petrželovou nať, vše mírně osolíme a opepříme, dusíme, dokud omáčka nezhoustne
3. Přidáme rozdrobeného tuňáka bez nálevu, sardelovou pastu a ještě asi 5 minut vše podusíme
4. Do směsi zamícháme fettucine a ihned je servírujeme.
Pokud použijete čerstvá rajčata, spařte je chvíli v horké vodě, pak je jednoduše oloupáte.
Poznámka:Ve střední a jižní Itálii se těstovinám typu tagliatelle říká fettucine.