REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fettucine s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny fettucine promíchané s orestovanými rajčaty a petrželovou natí.


Ingredience:
400 gfettucine
400 gkonzervovaných nakrájených oloupaných rajčat nebo 4 velká čerstvá rajčata
300 gkonzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
1 ksvelký stroužek česneku
2 lžícesardelové pasty
2 lžíceoleje
hrst petrželové natě
sůl
pepř
voda na uvaření těstovin

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme je a necháme důkladně okapat
2. Na rozpáleném oleji zpěníme stroužek česneku, ten posléze vytáhneme, na olej vložíme oloupaná, nakrájená rajčata a nasekanou petrželovou nať, vše mírně osolíme a opepříme, dusíme, dokud omáčka nezhoustne
3. Přidáme rozdrobeného tuňáka bez nálevu, sardelovou pastu a ještě asi 5 minut vše podusíme
4. Do směsi zamícháme fettucine a ihned je servírujeme.

Doporučení:

Pokud použijete čerstvá rajčata, spařte je chvíli v horké vodě, pak je jednoduše oloupáte.

Poznámka:

Ve střední a jižní Itálii se těstovinám typu tagliatelle říká fettucine.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy