REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S příchodem zbrusu nové zeleninové přísady do jídel – NATUR Podravka, přichází Podravka i s novým svěžím receptem, který nadchne všechny milovníky lehkého stravování. Fettuccine se špenátovým krémem a cherry rajčátky jsou ideálním obědem v horkých letních dnech. Recept byl pro Podravku sestaven skvělou Karolinou Kamberskou.


Ingredience:
400 gtěstovin fettuccine
500 gmraženého špenátového protlaku
200 gmalých bílých žampionů
50 gstrouhaného parmazánu
250 mlsmetany ke šlehání
3 ksstroužky česneku
3 ksšalotky
4 lžícemásla
2 lžíceolivového oleje
1 lžícehladké mouky
1 lžičkaPodravka přísady do jídel Natur
1 hrstcherry rajčátek
čerstvě mletý pepř
čerstvá bazalka
voda
sůl

Postup:
  1. Těstoviny dáme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nebudou mít tu správnou konzistenci (al dente)
  2. Rajčata nařízneme na špičce do křížku a dáme je na malou pánvičku s troškou olivového oleje, pánvičku dáme na plotnu a za občasného potřesení je pár minut opékáme, aby se opekly ze všech stran, pak je osolíme
  3. Mezitím si na velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku pokrájenou na kolečka a očištěné (stačí omyté) žampiony, překrojené na půl, opékáme několik minut, pak poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme také lehce opéct (stačí minuta), přidáme smetanu ke šlehání, parmazán, špenátový protlak a koření Podravka Natur, stáhneme plamen na minimum, zakryjeme poklicí nebo alobalem a necháme několik minut prohřívat do rozmrazení špenátu (můžeme tomu pomoci občasným otočením nebo promíchnutím)
  4. Když je špenát rozmražený, prolisujeme do omáčky česnek, opepříme, necháme minutku projít varem a pak ochutnáme, jestli není třeba dosolit
  5. Fettucine podáváme přelité špenátovým krémem a vše ozdobíme opečenými rajčátky, bazalkou a čerstvě mletým pepřem.
Poznámka:

Recept k článku: Dokonalá chuť zeleniny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jarní vinné tipy: k lehkým pokrmům patří svěží vína

Jaro je konečně tady. Místo zimního lenošení plánujeme první výlety a vycházky do přírody a také hledáme způsoby, jak pustit svěží vzduch do naší kuchyně. Oddychnout si od hutných zimních pokrmů chce asi každý, kde ale najít inspiraci, co na jaře uvařit rodině nebo čím pohostit návštěvu? Přečtěte si tipy na lahodná jídla z jarních surovin a rady sommeliéra, které víno k vybraným pokrmům servírovat.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy