REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S příchodem zbrusu nové zeleninové přísady do jídel – NATUR Podravka, přichází Podravka i s novým svěžím receptem, který nadchne všechny milovníky lehkého stravování. Fettuccine se špenátovým krémem a cherry rajčátky jsou ideálním obědem v horkých letních dnech. Recept byl pro Podravku sestaven skvělou Karolinou Kamberskou.


Ingredience:
400 gtěstovin fettuccine
500 gmraženého špenátového protlaku
200 gmalých bílých žampionů
50 gstrouhaného parmazánu
250 mlsmetany ke šlehání
3 ksstroužky česneku
3 ksšalotky
4 lžícemásla
2 lžíceolivového oleje
1 lžícehladké mouky
1 lžičkaPodravka přísady do jídel Natur
1 hrstcherry rajčátek
čerstvě mletý pepř
čerstvá bazalka
voda
sůl

Postup:
  1. Těstoviny dáme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nebudou mít tu správnou konzistenci (al dente)
  2. Rajčata nařízneme na špičce do křížku a dáme je na malou pánvičku s troškou olivového oleje, pánvičku dáme na plotnu a za občasného potřesení je pár minut opékáme, aby se opekly ze všech stran, pak je osolíme
  3. Mezitím si na velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku pokrájenou na kolečka a očištěné (stačí omyté) žampiony, překrojené na půl, opékáme několik minut, pak poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme také lehce opéct (stačí minuta), přidáme smetanu ke šlehání, parmazán, špenátový protlak a koření Podravka Natur, stáhneme plamen na minimum, zakryjeme poklicí nebo alobalem a necháme několik minut prohřívat do rozmrazení špenátu (můžeme tomu pomoci občasným otočením nebo promíchnutím)
  4. Když je špenát rozmražený, prolisujeme do omáčky česnek, opepříme, necháme minutku projít varem a pak ochutnáme, jestli není třeba dosolit
  5. Fettucine podáváme přelité špenátovým krémem a vše ozdobíme opečenými rajčátky, bazalkou a čerstvě mletým pepřem.
Poznámka:

Recept k článku: Dokonalá chuť zeleniny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy