Uvařené těstoviny promíchané s olivovým olejem, česnekem, kapary, olivami a nasekanou petrželkou.
Ingredience:
400 g | těstovin farfalle |
400 g | konzervovaného tuňáka |
80 g | černých oliv |
6 lžic | olivového oleje |
2 lžíce | kaparů |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | svazku hladkolisté petrželky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu na skus, pak scedíme tak, aby na dně hrnce zůstala trocha vody
2. Uvařené těstoviny vrátíme zpět do hrnce, přidáme olivový olej, oloupané utřené stroužky česneku a na mírném plameni 1 minutu opatrně mícháme, aby těstoviny do sebe natáhly všechny vůně a chutě
3. Potom vmícháme scezeného tuňáka, vypeckované rozpůlené černé olivy, propláchnuté kapary a na jemno nasekanou petrželku
4. Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.