REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Farfalle s tuňákem, olivami a kapary

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s olivovým olejem, česnekem, kapary, olivami a nasekanou petrželkou.


Ingredience:
400 gtěstovin farfalle
400 gkonzervovaného tuňáka
80 gčerných oliv
6 lžicolivového oleje
2 lžícekaparů
2 ksstroužků česneku
1 kssvazku hladkolisté petrželky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu na skus, pak scedíme tak, aby na dně hrnce zůstala trocha vody
2. Uvařené těstoviny vrátíme zpět do hrnce, přidáme olivový olej, oloupané utřené stroužky česneku a na mírném plameni 1 minutu opatrně mícháme, aby těstoviny do sebe natáhly všechny vůně a chutě
3. Potom vmícháme scezeného tuňáka, vypeckované rozpůlené černé olivy, propláchnuté kapary a na jemno nasekanou petrželku
4. Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy